Munkálatok

2022.08.24. 13:34

Civilek akadályozták a fakivágást a szolnoki belvárosban

Az érintett területen két nyárfát kellett volna kivágniuk a szakembereknek, ezeket vették körbe az akció résztvevői.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Munkavégzés közben akadályozták a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. dolgozóit szerda délelőtt a Kassai út és a Moha utca sarkán. Az érintett területen két nyárfát kellett volna kivágniuk, ezeket vették körbe civilek, így munkatársaik nem tudták megközelíteni azokat – közölte Facebook-oldalán a társaság.

Arról is beszámoltak, hogy a városi önkormányzat illetékes osztálya két, egymástól független szakvéleményt kért ki az ügyben. Mindkettő kimondta, hogy szakmailag teljes mértékben indokolt a fák kivágása, ugyanis egyrészt korábban csatornaközműre ültették azokat, a gyökereik nyomják felfelé az ottani trafóházat. Másrészt a fák – bár a laikus szem számára annak tűnhetnek – nem egészségesek, így a későbbiekben élet- és vagyonbiztonságot is veszélyeztethetnének. A fák pótlásáról gondoskodni fog a szolgáltató – olvasható közleményükben.

Az eset kapcsán hírportálunk megkereste Lits Lászlót, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatóját, aki megerősítette, hogy munkatársai jogszerűen távolították el a nyárfákat. Elmondta, szerdán kora délután még két fatörzs volt a helyszínen, azok elszállításáról azonban mielőbb gondoskodnak. Hartai Gergely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában