Galériával

2022.08.20. 19:35

Díszünnepségen adták át a városi kitüntetéseket Jászfényszarun

Nemzeti ünnepünk előestéjén díszünnepséget tartottak Jászfényszarun, a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester Szent István-napi beszédében felhívta a figyelmet az „Adj békét uram!” című dal aktualitására, hiszen Magyarországnak és a világnak is békére, együttműködésre van szüksége. Köszöntője után felcsendült az István a király rockopera jól ismert éneke. 

– Államalapításunk ünnepe a nemzeti önbecsülés napja, amikor megünnepeljük az ezeréves történelmünkben rejlő erőt. Ezen a napon kalapot emelünk a földművesek előtt, akiknek a mindennapi kenyeret köszönhetjük. Magyarország soha nem ajándékba kapta a létét, hanem mindig meg kellett küzdeni érte. A múlt tapasztalataiból újra és újra tanulnunk kell. A Szent István-i út azt üzeni számunkra, hogy higgyünk önmagunkban, egymásban és bízzunk a jó Istenben. Hazánkat a kard szerezte, de a kereszt tartotta meg – fogalmazott Pócs János térségi országgyűlési képviselő. 

A köszöntők után Kiss Gábor érdemes esperes, érseki tanácsos, plébános megáldotta az új kenyeret. A ceremónián közreműködtek: Ézsiás István és Ézsiás Barnabás emeritus jászkapitányok, Szabó Istvánné és Ézsiás Flóra helyi gazdák. A hagyományoknak megfelelően a díszünnepségen városi kitüntetéseket adtak át és tárgyjutalommal ismerték el a helyi közösségekért végzett munkát. 

A képviselő-testület és a polgármesteri hivatal nevében Győri János Bertalan alpolgármester köszöntötte Győriné dr. Czeglédi Márta polgármestert, aki a közigazgatásban immár negyven éve szolgálja a várost. Az ünnepi műsorban közreműködött Szabó Krisztina énekművész, Nagy Tímea Zsóka és Farkas Kolozs versmondók, valamint az Iglice Néptánc Együttes. 

 „Jászfényszaruért emlékérmet” vehetett át:  

Bordásné Kovács Katalin, a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója, valamint férje, Bordás Gyula, akik a Fortuna Együttes tagjaiként régóta sikerrel szórakoztatják a közönséget. Fózer László Istvánné és Fózer László tevékenységükkel évek óta a megváltozott munkaképességűek helyben foglalkoztatását segítik.  

Kovács Béláné Pető Magdolna és Kovács Béla közel három évtizede vezetik a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaságot, kiemelkedő civil szervezeti tevékenységet folytatnak.  

Török Imréné és Török Imre, a város szociális, egészségügyi és egyházi életében végzett szolgálatukért részesültek városi kitüntetésben.  

Dr. Voller Erika, a Jászfényszarui Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, a város társadalmi fejlődése terén végzett kiemelkedő munkáját ismerték el.  

A „köz szolgálatáért” kitüntetésben részesült: 

Fábián Gábor, a Jászfényszarui Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka; Földvári Edit óvodapedagógus; Johancsik Zoltán, a GAMESZ munkatársa, Klippánné Jáger Melinda, a Napfény Óvoda vezetője; Lajkóné Tanczikó Tünde általános iskolai tanító; Mészárosné Dobák Ildikó pedagógus. 

 „Köszönet az évekért” kitüntető díjat kapott: 

Dobák Sándorné, a GAMESZ munkatársa; Gyóni Imréné, a polgármesteri hivatal pénzügyi osztályának vezetője; Rózsafalvi Mihályné házigondozó; Tamusné Bukó Katalin, a GAMESZ munkatársa; Török Jánosné házigondozó; Zsámboki Sándorné és Zsámboki Sándor egyházközségi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában