Shihan Furkó Kálmán

2022.08.12. 13:55

Emlékművet kap Szolnokon a tavaly elhunyt magyar szamuráj

A nagyszerű szolnoki katona- és sportember emlékére a Széchenyi városrészben található dojo előtti téren hoznak létre emlékparkot.

Mészáros Géza

Tavaly nyári búcsúztatóján sokan lerótták kegyeletüket Shihan Furkó Kálmán emléke előtt, most pedig egy emlékmű készül a tiszteletére

Fotós: Mészáros János

„Sziklát a sziklának” jelmondattal vezérelt, a 2018-ban Szentesen emelt alkotáshoz hasonló, feketegránit táblákkal felszerelt emlékművet állítanak idén ősszel Szolnokon a legendává lett nyolcadik danos mester, a magyar kyokushin karate alapítója, a Magyar Honvédség volt mélységi felderítő tisztje, nyugállományú ezredese, a tavaly augusztus harmadikán hetvennégy esztendős korában elhunyt Shihan Furkó Kálmán tiszteletére.

Mint azt Shihan Brezovai Sándor, a kezdeményezés elindítója hírportálunknak elmondta, a nagyszerű szolnoki katona- és sportember emlékére a Széchenyi városrészben található dojo előtti téren – a város támogatásával – szeretnének emlékparkot létrehozni, ahol a szeptember tizedikén megrendezendő 37. Szolnok Kupa – I. Shihan Furkó Kálmán emlékversenyt megelőzően szeretnék az emlékművet ünnepélyes keretek között felavatni és átadni.

Az emlékmű előkészületi munkáit és alapozását már el is kezdték csütörtökön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában