Galériával

2022.08.17. 17:01

Félmilliárd forintból újjávarázsolták az Újszász-Jászapáti közötti út egy részét

Tavaly március óta Jászladány térségében 7,566 kilométernyi útszakasz felújítását végezték el.

Köllő Judit

Fotó: Mészáros János

Ismét egy fontos beruházás fejeződött be a Magyar Falu Program keretében. Szerdán délután 531 millió forint hazai forrásból átadták az Újszász-Jászapáti közötti összekötőút 2,4 kilométeres szakaszát. A Jászladány külterületén megtartott ünnepélyes átadón Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője, Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

– Mindig nagy öröm egy polgármesternek, ha települése gyarapszik és lakóinak életfeltételei javulhatnak – kezdte mondanivalóját a polgármester. 

A mostani alkalom is ezt példázza, hiszen az itt elkészült útszakasz Jászladány és az ő lakosait szolgálja. Összekapcsol ugyanis bennünket a szomszédos településsel és a külvilággal egyaránt.

Tavaly márciusa óta Jászladány térségében 7,566 kilométernyi útszakasz felújítását végezte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amelyre közel 1 milliárd 563 millió forint hazai forrást biztosított a Magyar Falu Program, fejtette ki beszédében Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője.

– Büszkén mondhatom, hogy az elmúlt évek során a legtöbb település bekötőútját és utcáját sikerült felújítani. Éppen ezért hálásak lehetünk, hogy a támogatásoknak köszönhetően átadhatjuk az Újszász és Jászapáti közötti útszakaszt is – magyarázta az országgyűlési képviselő.

A beruházás részletes beszámolóját követően Kóródi László, a Strabag Általános Építő Kft. projektvezetője jelentette készre, melyet Strahl Péter atya, az Egri Főegyházmegye plébániai kormányzója áldott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában