Támogatás

2022.08.09. 06:55

Felvonulnak a munkagépek, több helyszínen is felújításokba kezd a Közút a Jászkunságban

Több útszakasz is megújul a megyében egy pályázati forrásnak köszönhetően. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg a beruházásokat bruttó kétmilliárd forint uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Rimóczi Ágnes

Fotó: Illusztráció / Mészáros János

Ahogy arról a Magyar Közút kommunikációs osztálya hírportálunkat is tájékoztatta, a 4631-es jelű úton Mezőtúr és Szarvas között újul meg egy több mint 1,7 kilométeres szakasz. Az 5+550 és 7+304 kilométerszelvények között zajló felújítás részeként a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, az útszéleken történő talajstabilizációról, majd új stabilizációs réteg építéséről. Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épül, valamint lecserélik a KRESZ táblákat és tartós burkolati jeleket is festenek. A tájékoztatás szerint a fejlesztés hetvenöt napot vesz igénybe.

– Emellett több mint 1,9 kilométeren újul meg az 3226-os jelű, Jászalsószentgyörgyöt Tiszasüllyel összekötő út 12+850 és 14+761 kilométerszelvények közötti szakasza. A kilencven napos felújítás részeként megtörténik a meglévő burkolat profilmarása, a szakemberek az útszéleken talajstabilizációt végeznek, majd új stabilizációs réteget építenek. Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és stabilizált padka épül, sor kerül a KRESZ táblák cseréjére, és tartós burkolati jelek festésére is – részletezték a társaság illetékesei.

A 3224-es jelű út 7+560 és 8+800 kilométerszelvények közötti szakasza is „új köntösbe öltözik”.

– A Szolnokot Tiszasüllyel összekötő út több mint 1,2 kilométerét érintő felújítás során elvégzik a burkolat profilmarását, majd mélymarás történik és elbontják az útalapot. Ezt követően cserélik a teljes pályaszerkezetet, melynek részeként új alap-, kötő-, kopóréteg és stabilizált padka épül. Természetesen itt is cserélik a KRESZ táblákat, valamint új tartós burkolati jeleket festenek az illetékesek – részletezték a kommunikációs osztálynál.

Tiszaszentimre és Kunmadaras között több mint 1,7 kilométeres szakasz újul meg. A 3219-es jelű út 4+903 és 6+672 kilométerszelvények közötti szakaszának fejlesztése hetvenöt napot vesz igénybe.

Ahogy arról tájékoztattak, itt is profilmarás történik, majd az útszéleken talajstabilizációt végeznek, végül új stabilizációs réteget építenek. Ezt követően a teljes felületen új aszfalt kötőréteg, kopóréteg és padka épül, új KRESZ táblákat helyeznek el, és tartós burkolati jeleket festenek.

Azt remélik, hogy a beruházásoknak köszönhetően nő a forgalombiztonság és nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában