Program

2022.08.17. 11:44

Ismeretterjesztő tábort szervezett a jászapáti könyvtár

Esőerdők világában kalandoztak.

Illés Anita

Papagájbirodalom lakóival ismerkedtek a gyerekek

Fotó: Pesti József

Mentsük meg az esőerdőt! címmel szervezett kalandtábort a Városi Könyvtár és Művelődési Központ augusztus második hetében. Húsz alsó tagozatos gyermek számára tartogatott izgalmakat az esőerdő sokszínű növény- és állatvilágának felfedezése. Filmek, fényképek segítségél ismerkedtek meg az esőerdőben élő veszélyeztetett állatok, többek között az orrszarvú, a jaguár és csimpánz életmódjával. 

A csodálatos azúrkék lepkékről és az ara papagájokról szóló ismertető teljesen elvarázsolta a gyerekeket, csak úgy, mint a trópusi növényvilág. A kalandozók egyik alkalommal ellátogattak a Ballmann házaspár papagájbirodalmába, ahol mintegy 150-200 papagáj él. Ballmann Zsuzsanna számos érdekességet mesélt a barát-, a hullámos- és a nimfapapagáj tollazatáról és viselkedéséről. 

A tábort Jumanji társasjáték és kézműveskedés is színesítette. A foglalkozásokon a gyerekek papagájos képeket festettek, papírból nyílméreg békát hajtogattak, gipszből készült állatokat festettek ki, azúrlepke és orchidea díszeket, valamint szerencsehozó amulettet készítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában