Útinform

2022.08.13. 07:27

Itt lassíthatja a forgalmat közúti munkavégzés a Jászkunságban

Cikkünkben összeszedtük a szombaton érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megye közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztrációfotó / Shutterstock.com

Az Útinform tájékoztatása szerint az immár hagyományosnak számító Csángó fesztivált ezen a héten rendezik meg a 32-es főúton, Jászberény belterületén, (a Gyöngyösi úton, a Bercsényi Miklós utca és a Zirzen Janka utca között). Ezért a főutat a 27-es km-nél egy pár száz méteres szakaszon lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet. 

Az 46-os főúton, Mezőtúr belterületén vásárt tartanak ma napközben, ezért délután 1 óra és éjfél között lezárják a Dózsa György utat, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca egy szakaszát. 

A 4-es főúton, Fegyverneken, a 128-as km-nél megváltozott a forgalmi rend. Éjszakánként a forgalmat mindkét irányból az újonnan kiépített körforgalomra terelik. Reggel 7 órától munkaidőben időszakosan jelzőőrös irányításra készüljenek!

A 32-es főúton, Szolnok határában új csomópontot alakítanak ki. A 78-as km-nél a fél útpályát lezárták. 

A 46-os főúton,

  • Törökszentmiklós átkelési szakaszán, a Kossuth Lajos utcában burkolatfelújítás miatt félpályás korlátozásra készüljenek. A Hunyadi tér és a Dózsa György utca között nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít.  
  • Törökszentmiklós és a túrkevei elágazás közötti szakaszt is felújítják. A 2-es és a 13-as km között több szakaszon is jelzőlámpás forgalomirányításra készüljenek.
  • Mezőtúr átkelési szakaszán felújítási munkák miatt két szakaszon is félpályás korlátozást vezettek be. Az őszig tartó munkák során, a Miklósi úton lévő vasúti átjáró és a Flóra tér közötti Puskin utcában, valamint a Kossuth tér és a település határa közötti szakaszon is megváltozott a forgalmi rend.  

A 402-es főúton, Szolnok déli városrészén, a Tószegi úton a Kórháznál, a csomópontépítési munkák miatt útszűkületre, illetve sávlezárásokra kell számítani. 

Komp:

A Tisza alacsony vízállása miatt a tiszadobi átkelőben a túlméretes járműveket nem tudják a komppal átszállítani a túloldalra. Kerülni Tiszaújváros felé, a 35-ös főúti Tisza híd felé lehet.
A pontonhídon az átkelés 10 tonna össztömegig továbbra is zavartalan.  

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (augusztus 13-14.) szombaton 15 órától vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában