Program

2022.08.16. 11:17

Jó hangulatú bulin gyűlt össze az adomány Tiszainokán

Jótékonysági napot tartottak Tiszainokán, a bevételből vásárolt mosógép már meg is érkezett a tiszazugi falu gondozási központjába. A segítségre nagy szükség volt, az önkormányzat ugyanis nem tudta volna beszerezni önerőből az eszközt, ráadásul a Cserkei Csodatevők Csapata egy fergeteges bulit is csapott.

P. Pusztai Nóra

A jótékonysági napot a feltörekvő fiatal zenészekből álló Criminals együttes koncertje zárta Beküldött fotó

Izgatottan készülődtek a jótékonysági napra a tiszazugi faluban. 

– A Cserkei Csodatevők Csapata decemberben már járt nálunk, adventi koncertsorozatuk egyik állomásának választották helyszínül falunkat, akkor élelmiszercsomagokat hoztak, melyeket szétoszthattunk az ünnepek előtt – mondta Kiss Erzsébet Eliza. A polgármester hozzátette: nagy volt az öröm, hogy a nyári programok sorába is becsatlakozhattak. 

– Megkerestek, hogy mire lenne szükségünk, mindenképpen a gondozási központ támogatása volt a cél. A mosógép éppen akkor ment tönkre, így kapóra jött a csodatevők segítségének felajánlása – emelte ki a kistelepülés első embere. 

A jótékonysági buli remek hangulatban telt. A program szervezésében az ismert cibakházi énekes, Kertész Iván is részt vett, aki több mint egy esztendeje együttműködik a cserkeiekkel.

A bevétel – mint ahogyan a koncertek hangulata – is felülmúlta az elképzeléseinket – hangsúlyozta a népszerű popénekes. 

A környékbeli ismert előadók mellett a Táncdalfesztivál résztvevői is lehetőséget kaptak, illetve új arcok is megjelentek a színpadon. 

– Nagyon jó volt a fogadtatás, várták a programot az inokaiak. A budapesti színi társulat feltörekvő tehetségei közül is akadtak a meghívottak között, ők a musicalekben jártasak – magyarázta Kertész Iván. 

Mivel a korábbi rendezvények kapcsán igazán jó kapcsolat alakult ki a tiszainokai­akkal, akik önkénteseikkel sokat segítettek a lebonyolításban, így esett ismét rájuk a választás. Igyekeztek a gyerekeket, fiatalokat, idősebbeket megszólítani, a gondozási központ lakói is részt vehettek az eseményen. Megtudtuk, hogy a példaértékű összefogás eredmé­nyeként már meg is vásárolhatták az áhított mosógépet, melyet már be is üzemeltek az idősotthonban.

Már öt éve „tesznek csodákat”

A Cserkei Csodatevők Csapata a tiszazugi térségben tevékenykedik, öt éve csöppentek az adományozás világába. 

– Kapocs vagyunk az adakozni vágyók és a rászorulók között, legyen szó ruháról, bútorról, újszülött ellátásához szükséges eszközökről. Tavaly szintet léptünk, karácsony tájékán élelmiszercsomagokat osztottunk egy ötállomásos koncertsorozattal egybekötve, akkor kétszáz családnak tudunk segíteni – mondta Tompos Réka, a Ficsak Cserkeszőlő Alapítvány kurátora, a csapat vezetője. 

Tavasszal kézműves-foglalkozásokat tartottak, majd jött az ötlet, hogy nyáron egy nagyobb szabású rendezvényt szervezzenek, a műsorterv megvolt, már csak helyszínt kerestek.

– Tiszainokához kellemes emlékek kötnek, egyeztettünk is a polgármesterrel. A mosógép mellett iskolakezdési csomagokat is összeállítottunk a helyieknek, melyet már el is juttatunk a gyerekeknek – emelte ki. A csodatevők már a karácsonyi varázslatra is készülnek, a részleteket viszont még nem árultak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában