Program

2022.08.31. 17:26

Katonazenekar köszönti a Szent Korona másolatát, nosztalgia különvonattal érkezik az ereklye

Színes programokkal telik Szolnok születésnapja.

Köllő Judit

A sajtótájékoztatón Szalay Ferenc ismertette a programot

Fotó: Köllő Judit

Húsz helyszín, hatvan program – a tavalyinál is több érdekességgel készülnek a szervezők az idei Szolnok napi programsorozatra. A csütörtökön kezdődő rendezvények részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Szalay Ferenc, a város polgármestere, Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója, valamint Kondor Balázs, a MÁV szolnoki forgalmi csomóponti főnökségének vezetője.

Az először több mint húsz éve, 2000-ben megvalósított Szolnok napi rendezvénysorozat ma is nagy népszerűségnek örvend 

– mondta a sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

Elhangzott: a belváros szinte minden pontján színes programkavalkád várja a látogatókat a következő napokban.
Csütörtök délelőtt koszorúzásokat tartanak az emlékhelyeken, délután pedig az önkéntes területvédelmi katonák nyilvános katonai eskütételét tekinthetik meg az érdeklődők a Hild téren. Az esti órákban pedig egy zártkörű eseményen átadják a város legrangosabb elismeréseit.

– Intézményünk valamennyi munkatársa hetek óta a városnapi rendezvényekre készül – fejtette ki a sajtótájékoztatón Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ igazgatója. 

– Azt gondolom, hogy minden település nagy figyelmet fordít a saját születésnapjára – így teszünk mi is! Évtizedek óta intézményünk szervezi ezeket a programokat, azonban ilyen szerteágazó kínálattal még egyszer sem találkozhattunk. A rendezvényeken ugyanis jelen lesznek fotósok, zenészek, cukrászok, katonák, bábosok, vasutasok, méhészek, civilek, sportolók, véradók, csillagászok és régészek is – sorolta az intézmény vezetője.

Pénteken újra részesei lehetünk a nagyszabású Szolnoki Regionális Katonazenekari Fesztiválnak, majd szombaton teljesedik ki az ünnepi programsorozat: a megszokott módon civil kavalkáddal és egész napos színpadi programokkal várják az érdeklődőket a Kossuth téren. Idén azonban a megszokottól eltérő helyszínen zajlik majd a civil véradás, ugyanis ezúttal délelőtt tíz és délután öt óra között a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben várják a segíteni vágyókat.

Szintén szombaton, a Hild téren rendezik a XV. Alföldi Mézesnap és Méhésztalálkozót, a MÁV Járműjavító pedig szokás szerint nyílt nappal várja az érdeklődőket.
Az idei ünnepségsorozat  különlegessége kétségkívül a vasútállomásra szombat délelőtt luxuskocsikkal érkező ünnepi különvonat, valamint a Magyar Korona másolatát szállító  „Szent Jobb Ereklyeszállító” kocsival közlekedő nosztalgiavonat lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában