Tábor

2022.08.07. 10:01

Kicsi „indiánok” vetették meg a lábukat Kisújon

A kézműves-foglalkozások mellett éjszakai bátorságpróba és számháború is várta a táborozókat.

Daróczi Erzsébet

Negyvenöt gyermek érkezett a Szabó Katinka vezette kézműves táborba

Fotó: Daróczi Erzsébet

A koronavírus-járvány miatt három év kihagyást követően rendezhették meg újra Az indiánok földjén elnevezésű kézműves gyermektábort – tudtuk meg Szabó Katinkától, a Szalma és Csuhéfonók Baráti Társasága Egyesület elnökétől. 

– Negyvenöt gyermek érkezett a táborba, rajtuk kívül további tizenegy diáksegítő – akik korábban maguk is táborozók voltak – és hét felnőtt. Délelőtt és délután is 8–10 fajta kézműves-foglalkozás közül választhattak a gyerekek. Nagyon fontos, hogy minden újrahasznosított anyagból készült, és a hulladékot is szelektíven gyűjtöttük, ez is része a játékos tanulásnak, ismeretszerzésnek – sorolta Szabó Katinka táborvezető. 

A hét során ruhát varrtak, fejdíszeket, talizmánokat, tomahawkokat, öveket és karkötőket készítettek. Délutánonként pedig többek között meseolvasás, társasjáték, számháború várt a kis „indiánokra”. 

– Direkt azért utaztunk le öcsémmel a nagyiékhoz, hogy részt vehessünk a táborban – árulta el a 9 éves budapesti Eszter. – Imádtam, hogy minden az indiánokról szólt, nagyon érdekelnek. A csütörtököt vártam leginkább, mert akkor a saját magunk készítette íjjal és nyíllal lövöldözhettünk. Anyának minden este elküldtük fotón az aznapi dolgokat, és már alig várom, hogy a nagyiéknak is megmutathassam, mi mindent csináltunk – mesélte a szőke hajú kislány. 

– Készítettem fejdíszt, karkötőt és tomahawkot is – ezt már a 7 éves Ádám mondta. – Nagyon izgatott voltam a szerda miatt, ugyanis éjszakai bátorságpróbára indultunk. Egyébként is szeretem az ijesztgetős játékokat, és én bátor vagyok, akár az indiánok – jelentette ki büszkén a kisfiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában