Közgyűlés

2022.08.01. 19:55

Kinevezték a Szolnoki Rendőrkapitányság új vezetőjét

Több napirendi pontot is tárgyaltak a szolnoki közgyűlés tagjai hétfőn délután a városháza dísztermében. Többek között szó esett az aszályos időszakban felmerült problémák kezeléséről, a nemzeti dohányboltok közelében előforduló szemetelésről, hangoskodásról, a parkolóbérletek árainak, illetve az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjainak változtatásáról, valamint a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezéséről is.

Köllő Judit

Az új rendőrkapitány: Fürj János (balra)

Fotó: Nagy Balázs

Napirend előtti felszólalásban dr. Füle István képviselő hívta fel a figyelmet a nemzeti dohányboltok körül kialakult állapotokra. Rámutatott, többen jelezték neki, hogy hangoskodást, szemetelést tapasztaltak egyes üzletek körül.

– Figyelmünk ez idáig a közterületekre irányult, azonban az alábbi észrevételeket követően a rendőrkapitánysággal együttesen minden intézkedést megteszünk annak érdekében, hogy az egyes dohányboltok közelében jelentkező problémák megoldódjanak – reagált az észrevételre Szalay Ferenc polgármester. 

A Tisza vízállásának jelentős csökkenéséről is szó esett az ülésen. Ugyanis elkészült az az intézkedési terv, ami három szakaszra bontva kezeli a vízhiányos állapotot a városban.

Jelenleg a Tisza vízszintje -284 centiméter, mely nagyon alacsonynak számít

– emelte ki a polgármester. – Ezért egy ütemtervet készítettünk, melyet a következő alkalommal nyilvánosságra hozunk.

A vízügyi igazgatósággal folytatott hosszas konzultációt követően elmondhatom, hogy nincs veszélyben a város vízellátása. 

A képviselők ezt követően Fürj János rendőrségi alezredest, rendőrségi tanácsost egyhangúlag kinevezték a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetőjének. 

– Azt gondolom, hogy Fürj János alázatos és tapasztalattal teli munkájának köszönhetően kiváló szakember kerül a kapitányság élére – vélekedett Szitár Ferenc, megyénk rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese.

Szalay Ferenc polgármester (középen) azt mondta, nincs veszélyben a megyeszékhely vízellátása
Forrás: Nagy Balázs

A közgyűlés tagjai új parkolóhelyek létesítését is javasolták a városban, illetve döntöttek az autósok által megvásárolható bérletek árának változásáról is.

A belváros túltelítettségére hivatkozva az NHSZ Zounok Zrt. szeptember 1-től több utcát – mint például a Batthyány, a Kút és a Kolozsvári utca egyes részeit – is be kívánja vonni a fizető parkolási rendszerbe.

Továbbá javasolták az óradíjak és a parkolódíjak növelését is, melyet ugyancsak szeptember 1-től vezetnének be. A szolgáltató a kombinált és a I. piros zónás bérletek esetében két alternatívát javasolt: 35, illetve 45 százalék növekedésre tett javaslatot. A képviselők végül a harmincöt százalékos emelést fogadták el.

A közgyűlés döntése értelmében az önkormányzat által biztosított gyermekjóléti ellátások intézményi térítési díjai is módosulni fognak. Mint elhangzott, az emelkedő élelmiszerárak miatt szeptember 1-től harminc százalékkal emelkednek a díjak, jövő januártól pedig további tizenöttel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában