Rekonstrukció

2022.08.17. 06:55

Könnyebben megközelíthetőek ezentúl a nagyrévi zártkertek

A katasztrófavédelem kérésére a Holt-Tiszához lejárót is építettek.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Aktuális kérdésekről egyeztetett Herczeg Zsolt térségi országgyűlési képviselő és a község vezetése kedden a polgármesteri hivatalban. Szó esett egyebek mellett a lehetséges további fejlesztésekről, az alternatív energiaforrások felhasználásáról, a költségek csökkentésének különböző módjairól. A megbeszélést követően két útszakaszt is átadtak. 

– Eső után állt a víz a területen. Most aszfaltburkolatot kapott, és a csapadékvíz elvezetését is kiépítettük, így ezentúl a lakók kényelmesen tudnak közlekedni. Önerőből nem tudtuk volna finanszírozni, viszont a Magyar Falu Program pályázatán kicsivel több mint tizenhatmillió forintot nyertünk el a fejlesztésre – hangzott el a helyszínen a polgármestertől. Burka István kiemelte: a Vigh utat a legrosszabb állapotúak közül választották ki. 

Van még, amit javítani, vagy építeni kell, de még most is vannak elbírálásra váró pályázataink

– tette hozzá. 

– Jövőre is folytatódik a Magyar Falu Program, bár a jelenlegi helyzetre való tekintettel visszafogottabb lesz – vette át a szót Herczeg Zsolt. 

– A kormány szándéka, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amikre speciálisan a kistelepüléseknek van szükségük. Fontos, hogy ne csak a városok, hanem a falvak is minél élhetőbbek legyenek. A beruházások elemi feltétele a pályázati rendszer, önerőből ugyanis nem tudnák ezeket a projekteket megvalósítani – szögezte le az országgyűlési képviselő.

Az ünnepség a négyszáz méteres szakaszon mart aszfalttal ellátott zártkerti úton folytatódott. 

Ugyancsak pályázati forrásból, több mint huszonnégymillió forintból vált könnyebbé a közlekedés. 

A katasztrófavédelem kérésére a Holt-Tiszához lejárót is építettek, mely a kivitelező támogatásával valósult meg. A projekt része volt még egy szigetüzemű naperőmű létesítése, ami helyben termel áramot. A tervek szerint később kandeláberek beszerzésére pályáznának, melyek segítségével építenék ki a közvilágítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában