Fejlesztés

2022.08.12. 16:53

Megújult Szolnokon a Pletykafalu fiókkönyvtára

A Verseghy Ferenc Könyvtár volt Abonyi úti iskola épületében otthonra talált Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere az elmúlt időszakban jelentős átalakuláson ment keresztül.

Mészáros Géza

Szabó Andrea, a Verseghy könyvtár munkatársa

Fotó: Mészáros Géza

Szabó Andrea, a Verseghy könyvtár munkatársa elmondta, a városrész fiókkönyvtárát felújították, kötetállományát bővítették. Az újonnan tulajdonba vett helyiségeiben előadásokat, kiállításokat, egyéb közösségi programokat lehet immáron szervezni. Az intézmény egy szegletében a gyermekeknek ovis sarkot létesítettek, de a legfrissebben megjelent könyvek is külön polcrészt kaptak.

A Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere újranyitására augusztus 18-án 17 órakor kerül sor, melyen Szalay Ferenc polgármester és Czakóné Gacov Katalin könyvtárigazgató mond köszöntőt. 

Az esemény kísérőrendezvénye a helyi művészek alkotásaiból berendezett kiállítás lesz, melyet Révi Norbert szobrászművész nyit meg, s melyen Somogyi Anita énekművész közreműködik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában