Útinform

2022.08.19. 07:08

Mutatjuk, a Jászkunságban hol dolgoznak az utakon a szakemberek

Cikkünkben összeszedtük a pénteken érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megye közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Az Útinform tájékoztatása szerint 

A 4-es főúton, 

  • Fegyverneken, a 128-as km-nél megváltozott a forgalmi rend. Éjszakánként a forgalmat mindkét irányból az újonnan kiépített körforgalomra terelik. Reggel 7 órától munkaidőben időszakosan jelzőőrös irányításra készüljenek!

A 32-es főúton, 

  • Szolnok közelében, a 78-as km-nél csomópontot építenek, a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 46-os főúton,

  • Törökszentmiklós átkelési szakaszán, a Kossuth Lajos utcában burkolatfelújítás miatt félpályás korlátozásra készüljenek. A Hunyadi tér és a Dózsa György utca között nappal jelzőőr, éjjel jelzőlámpa irányít. 
  • Törökszentmiklós és a túrkevei elágazás közötti szakaszt is felújítják. A 2-es és a 13-as km között több szakaszon is jelzőlámpás forgalomirányításra készüljenek. 
  • Mezőtúr átkelési szakaszán, valamint a térségében, a 26-os és a 27-es km között felújítják a burkolatot, több helyen a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök, éjszakánként pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 402-es főúton, 

  • Szolnok déli városrészén, a Tószegi úton a Kórháznál, a csomópontépítési munkák miatt útszűkületre, illetve sávlezárásokra kell számítani.  (2-es km)

Komp:

A Tisza alacsony vízállása miatt a tiszadobi átkelőben a túlméretes járműveket nem tudják a komppal átszállítani a túloldalra. Kerülni Tiszaújváros felé, a 35-ös főúti Tisza híd felé lehet.
A pontonhídon az átkelés 10 tonna össztömegig továbbra is zavartalan.  

A középső szakaszon, a kompok nem járnak, kivéve Nagykörű és Fegyvernek között, ahol van átkelés.

Kamionstop:  

A kamiontilalom az ünnepi hétvégén (augusztus 20-21.) szombaton reggel 8 órától vasárnap este 10 óráig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában