Program

2022.08.12. 10:54

Napjainkban egyre inkább erősödik az úszás tömegsport jellege Karcagon

A Karcagi Sportegyesület Úszó Szakosztályának edzői: Kun László és Keserű Sándor a nyári szünetben a gyerekek úszásoktatását végzik az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben.

Daróczi Erzsébet

Az óvodások is megismerkednek az úszás alapjaival

Fotó: Daróczi Erzsébet

A kéthetes turnusokban a legkisebbek óvodások, de vannak iskolás gyermekek is, tudtuk meg Kun Lászlótól. A kicsiknél a vízhez szoktatással kezdenek, és folyamatosan jutnak el az úszás alapjáig és a vízbiztonságig. 

Ez a szülőknek is megnyugvás, ha elmennek nyaralni, már nem lesz gond a kicsikkel, ha strandra mennének. A nagyobb gyerekeknél van, aki csak felfrissíti úszótudását, mondta az edző, aki reméli, az új tanévben a szakosztály versenyzőivel több megmérettetésen is indulhatnak.

 A szakember véleménye szerint Karcagon jelenleg inkább az úszás tömegsport jellege erősödik, kevesebben vállalják a versenyzést, a sok edzést, ami azért nem baj, mert az a lényeg, hogy mozogjanak a gyerekek. A sikeres tanítás érdekében a nyári tanfolyamok zárónapján mehetnek csak be az órákra a szülők, hogy megtekinthessék, miként tanultak meg úszni a gyermekeik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában