Szolnok

2022.08.07. 07:01

Súlyos milliókat emészt fel a hulladékeltakarítás

A város tisztaságának megőrzésére és a helyi környezet védelmére szólított fel minapi Facebook-bejegyzésében Szalay Ferenc.

Hartai Gergely

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Szolnok polgármestere arról számolt be, hogy rengeteg olyan üzenet érkezik hozzá és a Szolnoki Városüzemeltetési Kft.-hez, melyekben a lakosság a megyeszékhely tisztaságát kifogásolja. Holott szerinte önkormányzati szinten e célra – csak tavaly – mintegy 180 millió forintot költöttek. 

– A köztisztaság fenntartása érdekében a szerződéses partnerünk kézi és gépi úttisztítást végez, valamint gondoskodik a közterületen jogellenesen elhagyott hulladék összegyűjtéséről, szintén kézi és gépi erővel. Idén a fentiekre nagyjából 224 millió forintot különítettünk el, és az első félév alapján az látszik, hogy ezt az összeget teljes egészében el is költjük majd – fogalmazott Szalay Ferenc.

A városvezető arról is szólt, hogy áttekintették, mi másra lehetne fordítani a hulladékgyűjtésre szánt több mint kétszázmillió forintos forrást. Az összegből kétezer facsemetét ültethetnének, vagy akár hat vadonatúj játszóteret építhetnének a városban.

– Az önkormányzat folyamatos össztűz alatt áll, mert szemetes a város, mondván nem fordítunk elengedő időt, pénzt, energiát ezekre az ügyekre. De kérem, először mindenki gondolkodjon el, mit teszünk mi mint közösség azért, hogy a „saját házunk tája” és Szolnok szebb, tisztább legyen? – hívta fel a figyelmet bejegyzésében a polgár­mester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában