Demonstráció

2022.09.29. 19:53

Autós felvonulással tiltakoztak az oktatók Szolnokon

A résztvevők az Ispán körúton, a Szántó körúton, majd a Mátyás király úton vonultak végig oktatójárműveikkel, végül a Hild téren folytatták tiltakozó akciójukat.

Molnár-Révész Erika

Sztrájkoltak a szolnoki gépjármű-oktatók a kata-törvény miatt Fotó: Nagy Balázs

Az országos megmozdulásokhoz csatlakozva a kata-törvény módosítása miatt tartottak autós felvonulással egybekötött demonstrációt a megye gépjármű-szakoktatói csütörtök délután, Szolnokon. A résztvevők az Ispán körúton, a Szántó körúton, majd a Mátyás király úton vonultak végig oktatójárműveikkel, végül a Hild téren folytatták tiltakozó akciójukat. 

Arra hívták fel a figyelmet, hogy szakmájuk jelentős gazdasági hátrányba került a kata-törvény módosításával. A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a taxisokhoz és egyéb fuvarozókhoz hasonlóan számukra is tegyék kedvezőbbé az átalányadót, vagyis, a jelenleg rájuk vonatkozó negyven-hatvan százalékos helyett, az oktatók is a nyolcvan-húsz százalékos felosztású költséghányadot alkalmazhassák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában