Program

2022.09.26. 15:25

Családi egészségnapnak ad otthont a szolnoki Tiszaliget

A rendezvény sztárfellépője Rubint Réka fitneszedző lesz.

Hartai Gergely

Fotó: MW-Archív

Ezen a héten vasárnap 10 és 17 óra között immár tizedik alkalommal rendez Családi Egészségnapot a megyeszékhely. A közkedvelt eseménynek a Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont. A rendezvény tegnapi, városházi sajtótájékoztatóján Fejér Andor alpolgármester elmondta: a hétvégén egyebek mellett szűrésekre, egészségügyi tanácsadásra, fitneszre, tornára, gyermekprogramokra, véradásra, valamint nyereményjátékra várják az érdeklődőket.

A Generali a Biztonságért Alapítvány két szűrőbusszal érkezik. Itt teljes testösszetétel-elemzést, csontsűrűség-, és vérnyomásmérést végeznek

– tudtuk meg.

– A MÁV kórház, mint mozgásszervi szakkórház vesz részt a szűrőprogramban és a családi napon – vette át a szót dr. Takács Mária. Az intézmény főorvosa közölte, két masszőrrel, egy gyógytornásszal és egy rheumatológussal képviseltetik magukat az egészségnapon.

– Mindenkit várunk, akinek ízületi panaszai vannak, műtét előtt vagy után áll, stroke-on esett át, de olyan érdeklődőket is szívesen látunk, akiknek nincsenek panaszaik, de iránymutatást kérnek tőlünk – tette hozzá a szakember.

A sajtótájékoztató vendége volt Piroska Miklós, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója is, aki mondandójában kiemelte, a vasárnapi rendezvény legfontosabb célja a szemléletformálás lesz. 

– Az egészségnap keretében mindenkinek fel kell hívni a figyelmét arra, hogy mennyire fontos az egészségünk megőrzése. Ennek értéke ugyanis általában akkor kerül elő, amikor már baj van. Arra buzdítok mindenkit, hogy minél többen látogassanak el a programra – zárta szavait a főigazgató.

A rendezvény sztárfellépője Rubint Réka fitneszedző lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában