Szolnok/Galériával

2022.09.26. 20:35

„Díjeső” a Prima-gálán: költő, iparművész és karmester is megkapta a rangos elismerést

A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvényen Darvasi László, Szűcs Imre, Izaki Maszahiro, Krisztián Károly, Lugosi Claudia és dr. Boros G. László is díjat vehetett át.

Fotó: Mészáros János

Immár tizennyolcadik alkalommal tartotta meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete. A nagyszabású, kulturális műsorral, fogadással színesített rendezvénynek hétfőn este újra a szolnoki Szigligeti Színház adott otthont.

A soha nem látott számú szavazat és a tanácsadó testület véleménye alapján idén a három Prima Díj mellett közönségdíj és két különdíj is gazdára talált. Prima Díjat – és vele egymillió forint jutalmat – vehetett át Darvasi László költő, író, a magyar irodalom kategória jelöltje, Szűcs Imre fazekas, népi iparművész, a magyar népművészet kategória jelöltje és Izaki Maszahiro karmester, Szolnok főzeneigazgatója, a magyar zeneművészet kategória jelöltje.

A közönségdíjat a magyar képzőművészet kategóriában indult Krisztián Károly festőművész érdemelte ki. Különdíjasként pedig a magyar tudomány kategóriában versenyző dr. Boros G. László biokémikus orvost, illetve a magyar színház és filmművészet kategóriában jelölt Lugosi Claudiát köszönthettük. Ők hárman fejenként kétszázötvenezer forint jutalommal gazdagodtak.

A VOSZ elnöksége megyénkből Hoffer Istvánt, az InterJNet Kft. ügyvezetőjét ismeri el Év Vállalkozója kitüntetéssel. Hagyományosan a gálán díjazták az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozóit, szakembereit, mestereit. Idén is tízen kaptak elismerést, köztük hírportálunk és az Új Néplap munkatársa, Kovács Berta, aki az Év Újságírója címet érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában