Siker

2022.09.03. 18:37

Egy fiatal Argentínába, kettő pedig Mexikóba utazhatott a Rotary Club Szolnok támogatásával

Idegen kultúrákkal ismerkednek a diákok.

Mészáros Géza

Katona Zétény, Mészáros Anna, Rusvai Hanna Beküldött fotók

A Rotary Club (RC) Szolnok idén is aktívan részt vesz a cserediákprogramban. A klub részéről Rusvai Hanna Argentínába, Mészáros Anna és Katona Zétény Mexikóba utazott, „cserébe” pedig az Egyesült Államokból, Brazíliából és Mexikóból érkeztek fiatalok a megyeszékhelyre – tájékoztatta lapunkat Bóka Tamás, az RC Szolnok regnáló elnöke. 

Mint elmondta, a Rotary világszervezet cserediákprogramja évtizedekre visszanyúló lehetőség a jövőjüket kereső fiataloknak, elsősorban középiskolásoknak. 
A cél, hogy a világ bármely pontján élő diákok megismerhessenek egy számukra ismeretlen kultúrát, barátságokat köthessenek, illetve elsajátíthassanak egy idegen nyelvet. 
Az RC Szolnok több mint két évtizede, kétezerben kapcsolódott be a cserediákprogramba. 

A klub azóta szinte minden esztendőben küld és fogad is tanulókat. 

A magyar diákok részéről a legnépszerűbb országok Mexikó és Brazília, de a szolnoki fiatalok jártak már például az USA-ban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, Japánban, Chilében, Ecuadorban, Argentínában, Indiában, valamint két alkalommal Németországban is. 
Hazánkba egyébként elsősorban az amerikai és az ázsiai kontinensről érkeztek eddig diákok – tájékoztatta lapunkat Bóka Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában