Fejlesztés

2022.09.15. 07:00

Elkezdődött a projekt: egy korszerű közösségi teret létesítene Jákóhalma

Egy közösségi épületet alakíthat ki Jászjákóhalma önkormányzata a Fő úton. A projekt megvalósítására száznyolcvanmillió forintot nyert el a község. A beruházás hátteréről szerdán számoltak be a polgármesteri hivatal házasságkötő termében. 

Hartai G.

A beruházást Terjéki Tünde jelentette be szerdán

Fotó: Pesti József

– Az érintett ingatlan önkormányzati tulajdonban van, ahol jelenleg egy rossz állapotú földszintes főépület található, melyet lebontanánk – tájékoztatta hírportálunkat a település polgármestere. Terjéki Tünde hangsúlyozta, a lebontott épület területén egy új, korszerű közösségi helyszín építését tervezik az eredeti létesítmény mintájára. Településképi szempontból ugyanis elengedhetetlen, hogy a műemléki környezetbe illeszkedő, ugyanakkor a mai igényeknek megfelelő közösségi tér jöjjön létre. 

– Egy nagytermet, egy kis helyiséget, mellékhelyiségeket és egyéb helyiségeket alakítunk ki – tette hozzá Terjéki Tünde. Mint megtudtuk, a fejlesztés célja egy olyan hely létrehozása, ahol a családok, a fiatalok és minden korosztály szép környezetben töltheti el a szabadidejét. Az új intézmény csaknem kétszázmillió forintból épül majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában