Visszaáll a rend

2022.09.02. 10:24

Feloldották a korlátozásokat, újra látogatható a jászberényi zoo egész területe

Ismét a megszokott rendben várják a látogatókat.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Szeptember elsejétől újra a megszokott rendben látogatható a Jászberényi Állat- és Növénykert – közölte közösségi oldalán a gyűjtemény. Mint arról korábban beszámoltunk, egy több mint háromszáznegyvenmilliós turisztikai projekt keretében a létesítményben fejlesztették többek között az állatbemutató helyeket, valamint az infrastruktúrát. A kivitelezési munkálatok miatt az elmúlt időszakban a zoo egyes területeit lezárták, az ott lakó állatokat nem lehetett látogatni.

Az építkezés előrehaladtával fokozatosan feloldották a területi korlátozásokat. A beruházás műszaki átadás-átvételét követően immár visszatért a régi látogatási rend. A gyűjtemény munkatársai jelenleg az új kifutók berendezésén és betelepítésén dolgoznak. Az ázsiai kiskarmú vidrák és az aligátorteknősök kivételével a zoo valamennyi lakója várja a vendégeket.

Növelték a napi látványetetések és állatbemutatók számát. Látogatható a pingvinkifutó is, ahol napi rendszerességgel tartanak látványetetéseket

– tudtuk meg az állatkert közleményéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában