Szünet

2022.09.24. 15:18

Határozatlan időre leáll a Gulág Emlékhely beruházása Cegléden

Az országban összesen több mint 280 állami beruházás áll le hosszabb-rövidebb időre.

Hartai Gergely

Az emlékhely felépítése várhatóan még jó ideig várat magára Látványterv: DVM Group

Egyelőre nem épül meg a városban a Gulág Múzeum és Emlékhely – jelentette be közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. A fejlesztés szünetelésének okairól azt közölték, hogy az országban összesen több mint 280 állami beruházás áll le hosszabb-rövidebb időre a költségvetési spórolás miatt. Az intézkedésről a közelmúltban Lázár János építési és beruházási miniszter döntött, listáján a Gulág-Gupvi Múzeum és Emlékhely is szerepel.

A városháza emlékeztetett: Cegléd még 2017-ben nyert forrást a Gulág Emlékhely kialakítására, de a megvalósítás bizonytalan ideig várat magára.

A kiállítóhely az egykori laktanyában meghalt, fogvatartott, illetve onnan a Szovjetunióba, malenkij robotra vagy Gulág-táborokba hurcolt civileknek és hadifoglyoknak állított volna emléket.

A nagyszabású történelmi helyszín kivitelezésről korábban hírportálunk is hírt adott. A projekt összértékét tavaly mintegy 1,7 milliárd forintra becsülte az önkormányzat. Az uniós közbeszerzési közlönyben szereplő adatok szerint a fejlesztés során mintegy 1880 négyzetméter nettó szintterületű épület felújítása valósult volna meg. Mindemellett parkosított felület építését, növények telepítését, és füvesítést is terveztek az intézmény környezetében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában