Esemény

2022.09.28. 14:52

Izgalmas programokat ígér a Kutatók Éjszakája Jászberényben

A Campus már csütörtökön 14 órától kitárja kapuit a látogatók előtt.

Illés Anita

Illusztrációfotó/Shutterstock.com

A Jászberényi Városi Könyvtár és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusa idén is csatlakozott a Kutatók Éjszakájához. A rendezvénysorozat keretében számos érdekes előadás és program várja az érdeklődőket. A Campus már csütörtökön 14 órától kitárja kapuit a látogatók előtt, interaktív játszóházat szerveznek, melynek középpontjában a különböző érzékszervek keresztüli megismerés, hiányos ingerkörnyezetben való tájékozódás áll. Nyelvi játékokkal, versekkel, dalszövegekkel mutatkoznak be a logopédia szakos hallgatók. 

Pénteken szó lesz többek között a legális és illegális drogprevencióról, kárenyhítő technikákról, majd rendhagyó irodalomórán változatos szövegfeldolgozási technikákat próbálhatnak ki a középiskolás diákok. Ezenfelül önismereti tréninget szerveznek, valamint workshopot tartanak a hatékony tanulási módszerekről, játékos fejlesztési lehetőségekről. 

A könyvtárban pénteken 18 órakor távcsőavatással és kiállítással kezdődik a programsorozat, majd Gulyás András Zoltán régész tart előadást a civilek szerepéről a régészeti kutatásokban. Varga Kamill ferences szerzetes a Jászberény-Hajtapuszta című könyv kutatómunkájának titkaiba avatja be az érdeklődőket. Kazinczy Ferenc Tanulni sosem késő! című előadásában arról mesél, hogyan kezdett repülőgépet vezetni 62 évesen. Az este folyamán a Logiscool foglalkozásán programozásra is lesz lehetőség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában