Komplex felújítás

2022.09.16. 07:00

Közel fél kilométer hosszan aszfaltozzák le a sportpályához vezető utat Fegyverneken

Teljesen megújul a fontos útszakasz.

Molnár-Révész Erika

Budai Zoltán, Rózant István és Albert István az előkészítő munkálatokat végzik a helyszínen

Fotó: Mészáros János

Elkezdődött a fegyverneki Bajcsy-Zsilinszky út felújítása, jelenleg a sportpálya mellett zajlanak a munkálatok.  

–A Bajcsy-Zsilinszky út gyűjtőút, az országos közúthálózatra csatlakozik. A Szent Erzsébet út és sportpálya közötti, fejlesztéssel érintett szakaszának hossza közel négyszáznyolcvan méter, átlagos szélessége öt méter. A felújításra azért van szükség, mert az út állapota jelenleg nagyon rossz, a folyamatos kátyúzások és karbantartások ellenére is – tájékoztatott Nardai Dániel, projektmenedzser.

Hozzátette, ez a szakasz rendkívül nagy gépjármű és kerékpáros forgalmat bonyolít le, emellett az átlagosnál magasabb a mezőgazdasági járművek forgalma is, mivel a település egyik külterületi útjára csatlakozik. Az út közelében két élelmiszerüzlet, két buszmegálló, egy iskola és két vállalkozás is található.

– A fejlesztéssel jelentősen javulnak a településrészen élők életkörülményei. Az út állapota miatt ráadásul gyakoriak a közlekedési konfliktusok, balesetveszélyes helyzetek. Jelen projekt keretében a szakasz kátyúzása, majd aszfaltozása, valamint a padka kiépítése valósul majd meg – tette hozzá.

A komplex felújítás várhatóan október végén fejeződik be, a beruházás a Belügyminisztérium támogatásával és önkormányzati önerő biztosításával valósul meg, huszonhárom és fél millió forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában