Jászberény

2022.09.23. 07:56

Közösen kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívását a testület feloszlatására

Erről csütörtökön döntöttek.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A jászberényi Fidesz frakció tagjai és dr. Gedei József DK-s önkormányzati képviselő csütörtökön rendkívüli ülés összehívását kezdeményezték a képviselő-testület feloszlására, miután Budai Lóránt polgármester a szerdai soros ülésen az erről szóló előterjesztést nem vette fel napirendre sürgősségi indítványként. Ennek pedig semmilyen jogi, törvényi akadálya nem volt – közölte Tamás Zoltán, frakcióvezető.

Az előterjesztést aláíró képviselők álláspontja szerint az önkormányzatnak az az érdeke, hogy mielőbb túljusson politikai válságán.

– Egy olyan helyzeten, amely Budai Lóránt szavaival „sem a város, sem a benne élők érdekeit nem szolgálja.” Önkormányzati érdeksérelem tehát minden halogatás a politikai válság megoldására.

Azért is kiemelten fontos, hogy az időközi választás ügyében haladéktalanul döntsön a képviselő-testület és azt ne odázza el az év végéig, vagy a következő év elejéig, mert a költségvetési rendelet előkészítését idén ősszel már egy új, a város érdekében eljáró, kompromisszumra képes testületnek kellene megkezdeni

– indokolták a rendkívüli ülés összehívását, melyet változatlan szöveggel, a dr. Gedei József által korábban megfogalmazott tartalommal terjesztettek elő.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában