Beruházás

2022.09.29. 16:10

Megújult a 3224-es út, Szolnok és Tiszasüly közötti szakaszának egy része

Az érintett szakaszon két autóbusz-megállót újítottak fel.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Mészáros János

Több mint két kilométeren megújult a 3224-es út, Szolnok és Tiszasüly közötti szakasza. Ahogy az ünnepélyes átadón elhangzott, ebben az évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében több mint tízmilliárd forint értékű felújítási és javítási munka elvégzése várható a majd ezernégyszáz kilométer hosszú hálózaton. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A meglévő burkolatot felmarták, majd stabilizálást követően mechanikai alapréteget és új kötő-, kopóréteget terítettek le. Egy-egy méter szélességben padka készült. A beruházás tartalmazta a szikkasztó árok tisztítását. 

A közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós útburkolati jeleket festettek fel, a meglévő KRESZ táblákat kicserélték. 

A szakaszon két autóbusz-megállót újítottak fel. Az ünnepélyes átadáson avatóbeszédet mondott Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség kormánybiztosa és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő.

A beruházást követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala, és az utazási idő is rövidül. A térség polgármesterei bíznak abban, hogy a szakasz betölti majd a neki szánt szerepet, lehetővé téve ezzel a települési központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb és kényelmesebb elérését.

Gyopáros Alpár, mellette Szalay Ferenc és dr. Kállai Mária Fotó: Mészáros János
 

A résztvevők Verebes György vezetésével a szolnoki Művésztelepen végzett fejlesztéseket is megtekintették. Az előljárók az átadás után Hunyadfalvára indultak tovább. A megye legkisebb településén közel harmincötmillió forint pályázati forrásból a kisboltot újították fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában