Rendben indul a tanév

2022.09.04. 06:55

Nem jelent megoldhatatlan problémát a tanárhiány a Jászkunságban

A Szolnoki Szakképzési Centrumnál nem növekedett a betöltetlen állások száma.

Illés Anita, P. Pusztai Nóra

Fotó: Illusztráció/ Shutterstock.com

A Jászberényi Tankerületi Központhoz tartozó oktatási intézményekben főként matematika és informatika szakkal keresnek pedagógusokat a betöltetlen álláshelyekre. Ezenfelül iskolapszichológusra is szükség lenne – tudtuk meg Zsemberi Zoltán tankerületi igazgatótól. 

Főállású pedagógusokon kívül külsős óraadókkal és nyugdíjas pedagógusok visszafoglalkoztatásával oldanák meg ezeken a szakokon a munkaerőhiányt. Hozzátette: ennek ellenére nincs akadálya a tanévkezdésnek. 

– A közelgő, 2022/23-as tanév indítására humán erőforrás szempontjából is felkészültünk, azaz a tervezet szerint nincs ellátatlan feladat – válaszolta megkeresésünkre Pogány Attila, a Szolnoki Szakképzési Centrum kommunikációs referense. 

Az intézménynél tavalyhoz képest nem nőtt a betöltetlen állások száma. Megtudtuk, hogy az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy felkészült, naprakész tudással rendelkezzenek. 

Mindemellett a szakképzés új rendszerében a tanulók, a szakmai ismeretek egy részét szakirányú oktatásban a duális képzésben részt vevő gazdasági partnereknél – vállalati, vállalkozói környezetben – sajátítják el, az ott dolgozó szakemberektől – tette hozzá a tizenegy szakképző intézményt tömörítő centrum kommunikációs referense. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában