Lőrincz Viktor

2022.09.26. 12:33

Olimpiai ezüstérmes kapott díszpolgári címet Cegléden

Testületi ülésen adták át a díszpolgári címeket.

Hartai Gergely

Lőrincz Viktor (középen) a napokban vette át a díszpolgári oklevelet

Fotó: Szokolai Attila

Lőrincz Viktor olimpiai- és világbajnoki ezüst-, kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok magyar birkózó és Magyar László, a Kürti Béla Városi Sportgyűjtemény vezetője vehette át az idei Cegléd Város Díszpolgára elismerést az önkormányzat minapi dísztestületi ülésen – tájékoztatott a városháza. 

Lőrincz Viktor méltatásából kiderült, kisgyermek korában kezdett el birkózni a CVSE-ben. A virtus, a küzdeni akarás már ereiben csörgedezett, ami korán feltűnt edzőinek is, és a legifjabb korosztály versenyein sorra aratta győztes mérkőzéseit. Későbbi, kiemelkedő sporteredményeit több alkalommal ismerték el kitüntetésekkel. Háromszor lett az „Év magyar birkózója”, 2016-ban „Magyar Bronz Érdemkeresztet” kapott, 2019-ben „Az év legjobb kötöttfogású birkózója” címmel tüntették ki. Több ízben nyerte el az „Év felnőtt sportolója Cegléden” címet. Tavaly a „Magyar Érdemrend lovagkeresztjével” ismerték el.

A település önkormányzata Magyar Lászlót is díszpolgári címmel jutalmazta. A szakember 2002-ben megkapta a Cegléd Város Sportjáért Díjat, 2006-ban a Pest Megyei Sportdíjat, 2018-ban pedig a Magyar Olimpiai Akadémia Tiszteleti érmét, és 2019-ben a Magyar Olimpiai Bizottság érdemérmét.

– A magyar sport, de elsősorban Cegléd város sportélete sokat köszönhet Magyar László elkötelezettségének, áldozatos tevékenységének. Eredményes és sikeres életútja méltán vívta ki a helyi képviselő-testület elismerését – fogalmaztak a kitüntetett méltatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában