Esemény

2022.09.12. 10:08

Rekordszámú fiatal tisztet köszöntöttek a szolnoki helikopter bázison

A bázisparancsnok emlékéremmel köszönte meg az előléptetett állomány kitartó munkáját.

Szoljon.hu

Fotó: honvedelem.hu

Talán az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis történetében is egyedülállónak számít, hogy a szeptember 5-ei bázissorakozón 34 újonnan érkezett fiatal tisztet és altisztet köszönthetett dr. Koller József dandártábornok, a bázis parancsnoka – olvasható a honvedelem.hu-n. 

Dr. Koller József dandártábornok üdvözlő csomaggal és bázisfelvarróval köszöntötte a Szolnokra érkező, frissen avatott hadnagyokat, az Acélkockát végzett altiszteket és a bázison beosztást kapott fiatal tiszteket.

– Szolnok büszke lehet arra, hogy képes volt újragondolni a repülőműszaki szakképzést és arra is, hogy nagy szerepet játszhatott a 2018-ban újraindított hazai pilótaképzésben, aminek első fecskéi éppen ezen a napon landolhattak a helikopter-zászlóaljaknál. Ezzel együtt az alakulat növelni tudta a csapatoknál a harcoló katonák számát, ami a Magyar Honvédség célkitűzései alapján, a képességfejlesztések elérésének szempontjából nagy jelentőséggel bír – fogalmazott a dandártábornok.

Dr. Koller József Fotó: honvedelem.hu
 

A bázisparancsnok emlékéremmel köszönte meg az előléptetett állomány kitartó munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában