Vandalizmus

2022.09.08. 11:17

Rongálás miatt csúszhat a felújítás alatt álló Varró utcai bölcsőde átadása Karcagon

Ötszázötvenmillió forintos uniós forrásból újul meg a Varró utcai bölcsőde Karcagon. A munkálatokkal a szerződésben foglaltaknál hamarabb végzett volna a kivitelező, így a négyről hatcsoportosra bővített intézményt jövő március helyett már októberben birtokba vehették volna a gyerekek. Csakhogy mindezt beárnyékolta egy sajnálatos történés, mégpedig az, hogy ismeretlen tettes(ek) megrongáltá(k) az épület fűtésrendszerét.

Szoljon.hu

Fotó: Daróczi Erzsébet

Sajnálatos, ami történt, egyelőre nem is találok rá szavakat

 – fakadt ki Szepesi Tibor polgármester a Karcag Tv-nek. 

– Olyan károkozás történt, ami bár lehet, hogy néhány héttel ezelőtti, csak most mutatkozott meg. A beruházás elérkezett ugyanis abba a fázisába, amikor már a műszaki próbákat végzik a szakemberek, ezek során derült ki, hogy a fűtésrendszert megrongálták. A falburkolatok alatt lyukakat vájtak a csövekbe, ezért gyakorlatilag a komplett fűtésrendszert át kell vizsgálni ahhoz, hogy pontos képet kapjunk róla, mekkora a kár, és hol jelentkeznek hibák. Azt ugyanis mindenképp szeretnénk elkerülni, hogy ez később további problémákat okozzon, és akár ellehetetlenítse az épület használatát. A legrosszabb az egészben, hogy egyelőre nem tudni, mennyi idő helyrehozni a károkat, és ez mennyi pluszköltséget ró majd a városra – nyilatkozta a városvezető.

Szepesi Tibor elmondta: rendőrségi feljelentést tettek az ügyben, amit a Karcagi Rendőrkapitányság vizsgál. Hozzátette: a kivitelező a váratlan nehézségek ellenére is megpróbálja tartani az októberi határidőt. Továbbá azt kérte a lakosoktól, hogy aki bármiféle érdemi információval rendelkezik, az segítse a rendőrség munkáját.

A polgármester hírportálunknak megerősítette: valóban történt rendőrségi feljelentés az ügyben, folyik a nyomozás, újabb információkkal a Karcag Tv-nek elmondottakon kívül egyelőre nem rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában