Galériával

2022.09.03. 21:57

Születésnapját ünnepelte a szolnoki RepTár

Számtalan családi és szakmai programmal várták az érdeklődőket.

P. Pusztai Nóra

Fotó: Kiss János

Hat éve éppen Szolnok Napján nyitotta meg a kapuit a Reptár Szolnoki Repülőmúzeum. A hagyományukhoz híven a születésnapon számtalan családi és szakmai programmal várták az érdeklődőket szombaton. Az előző napok kedvezőtlen, esős időjárását napsütés váltotta fel, Szolnok Napja rendezvénysorozat programjait, így a Reptár Pikniket zavartalanul tarthatták meg. 

A meglévő élményelemek mellett, különleges gépekbe is betekintést engedtek, így például kinyitották a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéjét. 

A Darumadár által biztosított repülés élményét ingyenesen lehetett kipróbálni, több tízméteres magasságból csodálhatták meg az érdeklődők a környéket. A látogatók színes pokrócokat terítettek a gépek árnyékába, onnan élvezték a programokat. A nap folyamán többször is beindították egy AS-62 típusú repülőgépmotort, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött. Az udvaron lézerharc pálya és gyermekelőadások szórakoztatták a családokat, távirányítós tankok is felvonultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában