Segítség

2022.09.16. 16:49

Több mint 20 tonna adományt küldtek Hollandiából Tiszaderzsre

Hét kamion indult útnak Hollandiából.

Köllő Judit

Két kamionnyi adomány érkezett a településre

Fotó: Fodor Gusztáv református lelkész

Csütörtök este rekordmennyiségű adomány érkezett Hollandiából, Bussum városából a Tisza-Tavi Keresztyén Polgári Körhöz, Tiszaderzsre. Két kamionnyi ruhanemű, tartós élelmiszer, konyhai eszközök, matracok és ágyak érkeztek, amelyet Jász-Nagykun Szolnok megye szociális és egészségügyi intézményeiben, valamint az orosz-ukrán konfliktus károsultjai között osztanak majd ki a jövő héten.

– Nagyon hálásak vagyunk az adományokért – hangsúlyozta hírportálunknak Fodor Gusztáv református lelkész. – Szerdán indult útnak hét kamion Hollandiából, melynek egy jelentős része Erdélybe és Tiszaderzsre érkezett a Gyerekek Szükségben Alapítványtól. Az ellátmányt több mint ötven segítőnk összefogásával sikerült bepakolni a kamionokról. Az önkéntesek között többen Tiszaroffról, Tiszaburáról, Karcagról, Kenderesről, Tiszaszentimréről, Tiszaszőlősről, Tiszafüredről és Kisújszállásról, Tomajmonostoráról es Tiszacsegéről érkeztek. 

Nagy örömmel fogadták a sok felajánlást
Fotós: Fodor Gusztáv református lelkész

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában