Galériával

2022.09.29. 19:07

Több milliárd forint értékű beruházás alapkövét tették le Jászberényben

A 3,6 milliárd forint összértékű beruházáshoz a kormány 1,25 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Egyre határozottabb jelei vannak az európai recessziónak, amit a szankciós politika és a nyomában járó energiaválság okoz. A kormány legfontosabb feladata, hogy megóvja a vállalkozókkal és a magyar emberek munkájával elért eredményeket – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Jászberényben, a Szatmári Kft. raklapos automata magasraktár ünnepélyes alapkő letételén. 

A 3,6 milliárd forint összértékű beruházáshoz a kormány 1,25 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyújt a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében. 

– A magyar gazdaságpolitika egyik sikertörténete a 2015-ben indult program, melynek támogatásával az elmúlt években négyezer új munkahely jött létre. Több, mint kétszáz vállalkozás partnere a magyar kormánynak ezekben a beruházásokban – ismertette a pénzügyminiszter, aki a globális kihívásokról is beszélt. 

Mint mondta legfontosabb cél a háború okozta negatív hatások kivédése, a háborús infláció mérséklése, az energiaellátás biztosítása és a munkahelyek védelme. A Szatmári Kft. harmincéves fejlődését sikertörténetként értékelte. Méltatta a magyar tulajdonú, piacvezető cég társadalmi szerepvállalását is. 

Az eseményen ifj. Szatmári Zoltán köszöntőjében bemutatta az 1990-ben indult családi vállalkozás történetét, fejlődésének főbb mérföldköveit. 

– Az új beruházás a raktárkapacitást növeli egy raklapos, automata, 14.500 tárhelyes teljesen automatizált raktárrendszer segítségével. Integrált módon egyesíti magában a polcrendszereket, az automata felrakó- és szállítógépeket, valamint a raktározási ügyviteli szoftvereket. 

A logisztikai folyamat teljes egészében automatizálttá válik 

– részletezte ifj. Szatmári Zoltán. 

A cég a beruházással többek között növeli termelékenységét, hatékonyságát, munkahelyeket őriz meg és harminc új munkahelyet teremt. 

A beruházás ünnepélyes alapkőletételén Pócs János a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a megye gazdasági teljesítményének hatvanöt százalékát a Jászság adja. 

– A Szatmári Kft. jó példa arra, hogy a nehéz időkben sem megtorpanni kell, hanem menni előre – tette hozzá a honatya.

 Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Berkó Attila főispán és F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő is. A köszöntőket követően Varga Mihály pénzügyminiszter, Marczinkó Zoltán helyettes államtitkár, Szatmári Zoltán cégtulajdonos és Nyitó Róbert ügyvezető helyezték el az automata magasraktár alapkövét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában