Galériával

2022.09.26. 19:06

Új parancsnoka lesz a szolnoki helikopterbázisnak

Keserédes hangulatú rendezvényt tartottak hétfőn délután a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis intézményi művelődési otthonban. Október elsejével személyi változások történnek a bázis, illetve a helyőrség parancsnoki beosztását illetően. Dr. Koller József dandártábornokot, a 86-osok, egyben az Ittebei helyőrség parancsnokát az alakulás előtt álló Magyar Honvédség légierő parancsnok-helyettesének, megbízott parancsnokának nevezték ki, helyébe dr. Bali Tamás ezredes, eddigi bázis-parancsnok-helyettes kerül.

Mészáros Géza

„Előttem” az utódom: dr. Bali Tamás (balra), dr. Koller József (középen) és Ruszin-Szendi Romulusz az ünnepségen Fotó: Mészáros János

Katonai díszelgés és katonazenekari tisztelgés mellett, az állomány egy részének jelenlétében, a szép emlékek miatt olykor nosztalgikusan szomorkás, ám egyben rendkívül vidám légkörű ünnepi eseményen váltott hétfőn délután csapatzászlót dr. Koller József dandártábornok és dr. Bali Tamás ezredes az eseményre meghívott vendégek előtt.

Az elsőként beszédet mondó Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka elöljáróban elmondta, a nemzetvédelmi feladatok folyamatos kihívásai a Magyar Honvédség szerkezeti és szervezeti módosításait is megkívánja.

A haderőfejlesztési program elérkezett egy újabb határhoz, a honvédség várhatóan január elsejétől négy önálló haderőnemet hoz létre: a szárazföldit, a légierőt, a különleges rendeltetésűt és a kibervédelmit.

A légierő parancsnokának a nagy tapasztalattal rendelkező dr. Koller József dandártábornokot, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, illetve az Ittebei Kiss József hadnagy helyőrség parancsnokát választották. Helyére Szolnokon dr. Bali Tamás ezredes kerül. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy mindkét katonának, tábornoknak és főtisztnek erőt és kitartást kívánt.

Dr. Koller József beszédében felelevenítette Szolnokon 2016 óta végzett munkásságát, családjának és az állomány tagjainak, bajtársainak, munkatársainak köszönetet mondott a támogatásukért. Dr. Bali Tamás pedig a barátaitól, kollégáitól kér és vár el segítséget új feladatkörének teljesítéséhez.

Szalay Ferenc polgármester a honvédség, a szolnoki helyőrség, valamint a város közötti régi, hagyományosan kiváló kapcsolatról szólt, sok sikert kívánva az elköszönő és az új bázisparancsnoknak. Az ünnepséget ajándékozás zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában