Fejlesztés

2022.09.20. 15:42

Vállalkozói parkkal gazdagodott Jászkarajenő

Valamivel több mint három hektáron vállalkozói parkot alakítottak ki a község határában. A gazdasági övezet hivatalos és ünnepélyes átadására kedden kora délután került sor.

Mészáros Géza

Fotó: Nagy Balázs

Az avatón Palya István Kálmán polgármester beszédében abbéli örömét fejezte ki, miszerint a közelmúlttól teljes infrastruktúrával rendelkező településen lakosságmegtartó beruházás jött létre Pest megye lobbija, illetve a magyar állam támogatásával. Szabó István, Pest megye közgyűlésének elnöke és Földi László országgyűlési képviselő egyaránt arról szólt, hogy az eddig "senki földje" végre jelentősebb forrásokhoz juthat a fejlesztéseihez

A fordulópontot az a törvény jelentette, amikor a parlament, az országgyűlési képviselők többségi szavazatával arról határozott, hogy Pest megye a pályázati támogatások elosztása vonatkozásában leválik Budapestről. Ezáltal a térségi települések önálló és közös pályázatai is közel hasonló elbírálásban részesülhetnek, mint a főváros. Megtudtuk, a közel kétezerhatszáz lelket számláló Jászkarajenő vállalkozói parkját 3,2 hektáron, mintegy 75,5 millió forintból, zöldmezős beruházásként valósították meg.

A köszöntőbeszédeket és az ünnepi műsort a nemzeti színű szalag átvágása követte, majd pedig Nagy Imre plébános az Úr áldását kérte az ipari zóna gazdaságos működéséhez és megerősödéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában