Segítségnyújtás

2022.10.18. 13:06

A szociális tűzifa egy része már meg is érkezett Nagykörűbe

Már lehet igényelni a szociális célú tűzifát a településen.

Rimóczi Ágnes

A cél a helyi rászorult családok költségeinek enyhítése Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Az igényléseket november 2-áig lehet benyújtani az önkormányzathoz, utána viszont nem lesz lehetőség a pótlásra. Hogy milyen feltételeknek kell megfelelni, hogy valaki részesülhessen a tüzelőből, azt a település polgármestere közzétette, illetve a polgármesteri hivatalban is elérhető a tájékoztató. – Sőt a megjelölt időpontokban kollégáink segítenek is eligazodni, illetve kitölteni az igényléseket – hangsúlyozta Túri Tibor. 

A településvezető hozzátette: hogy ki mennyit kaphat, attól függ, hány háztartás igényel. Idén egyébként 205 erdei köbméter keménylombos tűzifát kapott a település, melynek jelentős része, mintegy száznegyvenegy köbmétert már le is szállítottak. 

– Ez a tétel tavalyi vágásból származik, száraz, alkalmas azonnali használatra. A tűzifa kiszállítással kapcsolatos kapacitásunk igen szűkös, így az előző évekhez hasonlóan, idén is lehetőséget biztosítunk arra, ha valaki gyorsabban szeretne hozzájutni a tűzifához, saját maga elszállítsa azt – tette hozzá a polgármester. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában