Ünnep

2022.10.03. 19:21

Átadták az új bölcsődét Tiszasason, már meg is érkeztek az első gyerekek

Hétfőn átadták a Tiszasasi Általános Művelődési Központ Süni Bölcsődéjét.

P. Pusztai Nóra

Megtelt élettel a tiszasasi bölcsőde

Fotó: P. Pusztai Nóra

Az első kisgyermekek már élvezhetik az új bölcsőde vendégszeretetét a tiszazugi településen. Hétfőn adták át ugyanis a Tiszasasi Általános Művelődési Központ Süni Bölcsődéjét. Az intézmény kialakítására száztizenhat millió forintot nyert az önkormányzat. Mivel a foglalkoztatási adatok igen jók, a helyiek közül többen Kecskemétre járnak át dolgozni, így nem volt kérdés, hogy az épület hamar meg is telik gyermekzsivallyal. A beiratkozást augusztus elején tartották. 

–  A legnagyobb nehézséget az okozta, hogy az építőanyag árak csak azután kezdtek emelkedni, miután megnyertük a pályázatot, így a kivitelező nehéz helyzetbe került. A műszaki tartalmat nem lehetett csökkenteni, forrásemelést nem kértünk, mivel ha elutasítják, az önkormányzatnak akkor is eleget kellett volna tenni a magasabb összeget tartalmazó új szerződési feltételeknek – emelte ki Vágner István polgármester, aki szinte minden nap ellenőrizte, miként haladnak a munkálatok.

Az önkormányzat alig több mint egy éve adta át a területet. 

– Becsületes munkát végzett a kivitelező, az alaptól a tetőig semmit nem spóroltak ki, egyébként is jó döntésnek bizonyult, hogy őket választottuk, hiszen nagy tapasztalatuk van az ilyen típusú intézmények építésében. Büszkén mutatjuk majd a bölcsődénket, örülünk, hogy itt cseperedhetnek gyermekeink – mondta.

A nyolc férőhelyes bölcsőde hétfőn meg is nyitotta kapuit, a beszoktatás folyamatos. A helyiek nagyon várták, hogy elkészüljön, pozitív a fogadtatás.

– Az ember egészséges testi, lelki fejlődéséhez az a legfontosabb, ha a jelent meg tudja élni. Nem érdemes a kelleténél többet a múltba révedni, ahogy a jövőn merengni sem. Fontos, hogy kihasználjuk a jelen adottságait, ilyen lehetőség a bölcsőbe is – foglalta össze ünnepi gondolatait.

Ha csak néhányat is, de új munkahelyeket is teremtettek az intézménnyel Tiszasason.

– A bölcsőde, óvoda és az iskola is hozzájárul ahhoz, hogy településünkön minden feltétel adott a családoknak ahhoz, hogy biztonságban tudják gyermekeiket – zárta beszédét Vágner István.

Az ünnepségen a település óvodásai műsorral köszöntötték a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában