Jászkunság

2022.10.04. 12:59

Érintőképernyős pontokon is lehet már ügyet intézni néhány hivatalban

A MIA eszközök használata hamarosan olyan mindennapi rutinná válhat majd, mint egy bankautomata kezelése.

Rimóczi Ágnes

Fotó: MW archívum

Új, mesterséges intelligenciával támogatott, érintőképernyős önkiszolgáló ügyintézési pontokon is lehet már ügyet intézni a kormányablakokban. Az úgynevezett MIA (Mesterséges Intelligencia Asszisztens) Pontokon elhelyezett eszközöket mindenki kipróbálhatja, országszerte közel kétszáz helyszínen. 

Megyénkben Jászapátin, Jászberényben, Jászfényszarun, Kunszentmártonban, Mezőtúron, Tiszafüreden és Törökszentmiklóson próbálhatják ki az ügyfelek a sorban állás nélküli elektronikus ügyintézést. 

Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal is beszámol közösségi oldalán, a MIA eszközök használata hamarosan olyan mindennapi rutinná válhat az állampolgárok számára, mint egy bankautomata kezelése. Mindemellett, a folyamatosan bővülő ügyköröknek köszönhetően, az eszközök jelentős terhet vehetnek le az ügyintézők válláról, ezáltal növelik a közigazgatás hatékonyságát. 

Az országos fejlesztés egy 2,6 milliárd forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában