Sajtótájékoztató

2022.10.06. 17:57

Fókuszban az élelmiszer címmel rendeznek konferenciát Jászberényben

A napjainkban zajló világfolyamatok, s annak érezhető lokális hatásai ösztönözték a Jászsági Menedzser Klub Egyesületet arra, hogy a IV. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencia fókuszába az élelmiszert helyezzék.

Illés Anita

Sajtótájékoztatón ismertették a IV. Jászsági Gazdasági és Fejlesztési Konferencia programját. Oszvald Nándor elnökség tag (balra), Dr. Rédei István a Jászsági Menedzser Klub Egyesület elnöke és Szatmári Zoltán alelnök

Fotó: Illés Anita

A konferenciát október 14-én rendezik meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusán, Jászberényben. Célkitűzéseit és programját az egyesület elnöke Dr. Rédei István és alelnöke Szatmári Zoltán csütörtökön délután sajtótájékoztató keretében ismertette. 

A közelmúlt történései rámutattak arra, hogy már a közeli jövőt illetően is az egyik legizgalmasabb kérdés az lesz, hogy hogyan biztosítható a bolygó népességének élelmiszer ellátása, s azon belül Magyarország miként lesz képes biztosítani lakóinak a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszert

 – fogalmazott Dr. Rédei István. A konferencia tematikáját úgy építették fel, hogy a nyitóelőadást követő első blokkban a mezőgazdasági termeléssel foglalkoznak, különös tekintettel a klímaváltozás hatásaira. A második blokkban a termelés, feldolgozás kerül középpontba, amelyet jelentősen érint az energiaprobléma. 

A harmadik blokk a fogyasztásról szól, elsősorban az előállított élelmiszerek hatásáról az emberi szervezetre. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában