Galériával

2022.10.02. 16:45

Idén Karcag adott otthont a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozónak

Német és lengyel fiatalok érkeztek a Nagykunság fővárosába.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

A hétvégén Karcag testvérvárosaiból, a német Schwarzheide-ből és a lengyel Krosno Odrzanskie-ből érkezett fiatalok részvételével Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozó kezdődött a hungarikumok jegyében.

Pénteken Szepesi Tibor polgármester fogadta a városházán a vendégeket, s átadta nekik a találkozó színes pólóit. Szombaton a Városi Sportcsarnokban sportnapot rendeztek, amelynek keretében előbb sorversennyel, majd a gyerekeket futball, a felnőtteket floorball versennyel várták. Az emeleten a Bengecseg Alapítvány hungarikummal kapcsolatos foglalkozásokat tartott, többek között méhviaszból gyertyát készíthettek, kamillavirágból teacsomagot állíthattak össze az érdeklődők.

A sportnapon Karcag csapata bizonyult a legjobbnak, így az aranyérmet ők vehették át. Este az Akácliget fürdő rendezvénytermében is a hungarikumoké volt a főszerep, a vacsora a karcagi hungarikum birkapörkölt volt a jellegzetes karcagi ferdinánddal, majd helyi fiatal néptáncosok bevonásával a német és lengyel gyermekek táncházban vettek részt Oroszné Millinkhoffer Rita táncpedagógus vezetésével. Vasárnap a Hortobággyal ismerkednek a vendégek, akik hétfőn indulnak haza. Jövőre Schwarzheide lesz a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozó helyszíne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában