Galériával

2022.10.25. 20:01

Idén még több interaktív program segíti a pályaválasztást Szolnok

Többféle interaktív programmal készült a Szakképzési Centrum intézménye, hogy kellőképp megismertesse a diákokkal az adott szakmákat.

Köllő Judit

Fotó: Nagy Balázs

Kedden délután megnyitotta kapuit a szakmalabirintus és pályaválasztási kiállítás a Szolnoki Szakképzési Centrumban. A kétnapos rendezvényre az előzetes visszajelzések alapján körülbelül 1500 7. és 8. osztályos diák jelentkezett. A Szakmalabirintuson mind a 11 szakképző intézmény és a duális képzésben résztvevő partnerek is kiállítottak. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Hicsó György, a Szolnoki Szakképzési Centrum (SZSZC) kancellárja, Kalmár Andrea az SZSZC főigazgatója és Berkó Attila főispán.

– Centrumunkban közel tíz éves hagyomány, hogy szakmalabirintust és centrum kavalkádot szervezünk – kezdte mondanivalóját Hicsó György, kancellár.  Ez a két nap igen izgalmas és érdekes időtöltést tartogat a fiatalok számára, hiszen számos interaktív program segíti őket a szakmák kiválasztásában. Idén először duális partnerek is szerepelnek a programban, akik támogatásával eligazodhattok az adott szakma rejtelmeiben.

Berkó Attila főispán a jól kiválasztott szakma fontosságára hívta fel a figyelmet a rendezvényen.

– Évekre visszamenőleg látszik, hogy egy igen komoly munka folyik az itt kiállított intézményekben – hangsúlyozta Berkó Attila, főispán. – Amikor ilyen kíváncsi tekintetek néz az ember, azt gondolom hogy ez a munka visszaigazolódik. A szakma megszerzésének a fontossága igen felértékelődött az elmúlt időszakban, így ma már komoly versenyt folytatnak a cégek a jó szakemberekért. Ezért fontos, hogy olyan pályát válasszanak a fiatalok, mit szívesen folytatnak egész életük során. Így ez a két nap kellően alkalmas arra, hogy megismerhessék egyes szakmák rejtelmeit.

Többféle interaktív programmal készült a Szakképzési Centrum intézménye, hogy kellőképp megismertesse a diákokkal az adott szakmákat.

– Hagyományteremtő rendezvényt alkottunk a Centrum Kavalkádtól azért, hogy elegendő információhoz jussanak a pályaválasztás előtti fiatalok az őket érdeklő szakmákról – vette át a szót Kalmár Andrea főigazgató. 

– Idén még több interaktív programmal készültünk, hiszen a számos szakmai bemutató mellett a diákok volánbusz szimulátort is kipróbálhatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában