Testületi ülés

2022.10.25. 15:19

Intézményvezetői kinevezésekről is döntöttek a szolnoki közgyűlésen

Kedden ülésezett a város közgyűlése, ahol fontos kérdések voltak napirenden.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Ahogy arról Szalay Ferenc közösségi oldalán beszámolt, Tasnádi Zoltán frakcióvezető előterjesztésére a megyeszékhely is csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához, melyben Szita Károly elnök többek között arra kéri az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent, hogy a hazánknak jogosan járó forrásokat utalják át.

A városvezető bejegyzésében az is olvasható, hogy a fontos politikai kérdéskor az ellenzéki képviselők elhagyták az üléstermet.

– Nem hiszem, hogy egy ilyen fontos kérdésben nem lehet egy igent, vagy egy nemet mondani. Fel kell tudni vállalni a döntéseket, mert most Magyarországról, Szolnokról, a szolnoki fejlesztések forrásairól, a szolnoki emberek megélhetéséről is van szó – írta a polgármester.

A közgyűlésen egyébként egyebek mellett személyi kérdésekről, fejlesztésekről döntöttek a képviselők. Október 28-ig szólt az Aba-Novák Agóra ügyvezetője, Molnár Lajos Milán megbízása, a képviselők döntése alapján továbbra is ő vezeti a város legnagyobb kulturális intézményét. A testület elfogadta Molnár Éva, a Bartók Béla Kamarakórus vezetője pályázatát is.

A megyeszékhely költségvetésének jelenlegi helyzetéről szóló beszámolóból az derült ki, hogy a városnak csaknem két milliárd forint plusz kiadással kell számolnia ebben az esztendőben, ugyanakkor a megemelkedett iparűzési adó miatt a város bevételei is nőttek. Elfogadták a város Integrációs Programjának felülvizsgálatára és aktualizálására vonatkozó előterjesztést. A 2005-ben elfogadott program aktualizálását a Covid-19 járvány és pandémia hozta változások tették szükségessé.

Döntöttek arról, hogy mintegy negyvenmillió forintos többlettámogatást kap a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft., hogy vállalt feladatait el tudja látni, biztonságos működése továbbra is biztosított legyen. A közgyűlés egyik napirendjéből kiderült, hogy Gilly Tamás Család-fa című alkotásával szépül a belváros. A szobrászművész a Szolnoki Bronzszobrászati Szimpóziumon készítette el Család-fa című alkotását, melyet a Verseghy parkban állítanak majd fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában