Állománygyűlés

2022.10.22. 11:58

Közösen emlékeztek ‘56 hőseire a szolnoki alakulatok katonái

Közös erővel, egymást támogatva ünnepeltek a megyeszékhely alakulatainak katonái az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

Szoljon.hu

Forrás: Honvédelem.hu

Rendhagyó módon – az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, illetve a Magyar Honvédség Parancsnoksága (MHP) Haderőnemi Szemlélőség (különleges műveleti) katonáival közösen – tartotta meg ünnepi állománygyűlését az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pénteken – adta hírül a Honvédelem.hu szakportál.

A tudósítás szerint az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének hatvanhatodik évfordulója alkalmából szervezett eseményen részt vett Sánta Gábor dandártábornok, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoka, dr. Bali Tamás ezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, valamint Szekeres Zoltán ezredes, az MHP különleges műveleti szemlélőség irodavezetője is.

Dr. Bali Tamás ezredes ünnepi gondolataiban hangsúlyozta az alakulatok közötti összetartás fontosságát.

– Az alakulatok katonái ezer szállal kapcsolódnak egymáshoz a professzionális tevékenységeik kapcsán, ezzel építve a közös célként kijelölt katonai képességeiket – emelte ki a helikopterbázis parancsnoka, hozzátéve, hogy szeretné a jövőben is ilyen formán megtartani az állománygyűléseket: közös erővel, támogatva egymást.

A szakportál beszámolója szerint az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium diákjai mellett a Szigligeti Színház kiváló színésze és rendezője, Molnár László, valamint a Légierő Zenekar Szolnok felkérésének jóvoltából a Tisza Táncegyüttes is színpadra lépett az ünnepi rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában