Állatok világnapja / Galériával

2022.10.04. 14:46

Madarak testközelből: baglyot simogattak a gyerekek a jászberényi könyvtárban

A Jászberényi Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melynek keretében kedden az állatok esélyei kerültek fókuszba.

Illés Anita

A gyerekek egy baglyot meg is simogathattak

Fotó: Pesti József

Az állatok világnapján több turnusban izgalmas interaktív előadással várták az óvodásokat és első osztályosok tanulókat. Zelenák Attila és Zvara Gábor, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai a ragadozó madarak titokzatos világába kalauzolták el a gyerekeket.

A szakemberek a Jászberényi Sasközpont mentett madarairól, köztük egy egerészölyv és egy bagoly kalandos történetéről is meséltek. A rendkívül érdekes és hasznos információkat tartalmazó előadás lenyűgözte a gyerekeket, akik az állatokat testközelből figyelhették meg, sőt a baglyot óvatosan meg is simogathatták.

Az állatok világnapja alkalmából a városi könyvtár idén is adománygyűjtő kampányt hirdetett, amellyel az Animal Help Alapítványt, azaz a jászberényi ebrendészeti telepet segítik. Elsősorban száraztápot, kutyakonzervet, etető- és itatóedényeket, nyakörvet, pórázt, játékokat, kutyafekhelyet, takarókat és kutyaházat várnak a jótékonykodóktól.

A felajánlásokat október 31-ig lehet leadni a könyvtárban, ahol egyébként adományláda is található a neszűri kutyák megsegítésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában