Beruházás

2022.10.27. 20:06

Napelemparkot és naperőművet épít az MVM Csoport Kunmadarason

Az erőmű a tervek szerint 2023 második negyedévében kezdheti meg a kereskedelmi üzemét.

Daróczi Erzsébet

Bilinszky Péter, az MVM Zöld Generáció Kft. üzleti projektigazgatója és Balogh Marianna, Kunmadaras polgármestere

A faluházán tartott tegnapi projektnyitón Bilinszky Péter, az MVM Zöld Generáció Kft. üzleti projektigazgatója és Balogh Marianna polgármester ismertette a beruházást.

– Nagyon örülünk a lehetőségnek, mert közel harminc éve áll kihasználatlanul az önkormányzati tulajdonban lévő repülőtér. Sok tárgyalást folytattunk már arról, hogy napelempark és naperőmű létesüljön a területen. Hosszú előkészítő munka után kötöttük meg a bérleti szerződést az MVM Zöld Generáció Kft.- vel. Közel száz hektárt érint a hosszú távú megállapodás, amiből a bérleti díj mellett iparűzésiadó-bevétele is lesz a településnek – magyarázta a polgármester.

– A tervek szerint 2023 második negyedévére kezdheti meg az erőmű a villamos energia kitermelését. A közcélú hálózat Karcag külterületén épül meg, ott létesül egy alállomás is, ahová betáplálódik majd az itt megtermelt energia. A naperőmű éves megtermelt villamosenergiamennyisége a becslések szerint több mint 13 ezer háztartás áramellátását fedezi –ecsetelte Bilinszky Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában