Szolnok

2022.10.27. 14:13

Reagált a Hetényi: nem változik érdemben a gyermekkardiológia eddigi működése

A csecsemő- és gyermekkardiológiai ellátással kapcsolatos változások csupán adminisztratív jellegűek.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Illusztráció/Mészáros János

Mint arról korábban beszámoltunk, november elsejétől határozatlan ideig szünetel a gyermekkardiológiai fekvőbeteg-ellátás a szolnoki Hetényi Géza Kórházban. A témával kapcsolatban megkerestük a kórház főigazgatóját. Piroska Miklós kérdésünkre válaszolva elmondta, nem pontosak a sajtóban megjelent hírek.

– A csecsemő- és gyermekkardiológiai ellátással kapcsolatos változások csupán adminisztratív jellegűek intézményünkben, tekintettel arra, hogy a fekvőbeteg-ellátásra szoruló kis betegeket eddig is olyan – jellemzően budapesti – intézetekhez irányítottuk, ahol a lehető legmagasabb színvonalon biztosított a kezelésük. A kijelölő határozatban foglaltak ennek megfelelően nem jelentenek érdemi változást a korábbi gyakorlathoz képest – hangsúlyozta a kórházvezető. 

Mint azt a főigazgató közölte, november elsejétől az érintett fekvőbeteg-ellátást igénylő eseteket a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet és a Debreceni Egyetem Klinikai Központ látja el, ahol a betegek a legjobb kezek között gyógyulhatnak. Ez az intézkedés a betegbiztonságot és a gyermekek érdekeit szolgálta, és szolgálja a jövőben.

– Fontos hangsúlyozni, hogy a járóbeteg-ellátás rendje nem változik, az érintett gyermekek vizsgálata, kezelése ugyanúgy folyik a továbbiakban is, mint az elmúlt évek során. Ennek megfelelően a térség betegeinek ellátása továbbra is folyamatosan biztosított, és egyetlen beteg sem marad ellátatlan – nyomatékosította a főigazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában