Újszász / Atlanti-óceán

2022.10.24. 13:48

Útban Kuba felé: már az óceánon hajózik a magyar csapat

A csapat legközelebbi megállója Las Palmas lesz.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Szabó Imre Facebook oldala

Átkelt a Gibraltári-szoroson a „Ron Punch” nevű katamarán, melynek fedélzetén egy magyar csapat hajózik Kuba irányába. A csapat központi alakja az újszászi Szabó Imre, aki néhány nappal ezelőtt beszámolt az indulásról, most pedig arról írt, hogyan érték el az Atlanti-óceánt. 

– Október 22-én éjjel negyed egykor futottunk ki Gibraltárból. Csapatunk négy tagja lecserélődött, így továbbra is teljes legénységgel hajózunk Las Palmas felé – írta Szabó Imre Facebook-bejegyzésében. 

– Gibraltárig az út, az előző utakhoz képest inkább a természettel való harmonikus együttlétről és nem a nagy teljesítményekről szólt. A tenger bőségesen elhalmozott csodáival, hol óriási teknősök, hol delfinek „látogattak meg” minket – olvasható beszámolójában. 

Az újszászi hajós és csapata számára az egyetlen, de nagy fejtörést okozó műszaki probléma a vízrendszer volt, ami az átkelés előtt aggasztónak tűnt, hiszen Las Palmas után legalább huszonöt napig nem látnak partot, csak magukra számíthatnak. 

– Végül ezt is sikerült megoldani – írta Szabó Imre.

A csapat tehát már az óceánon hajózik, legközelebbi „megálló” Las Palmas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában