Jászkunság

2022.10.03. 17:25

Varázslatos ruhákkal teszik emlékezetessé a bált a végzősöknek

Megkezdődtek a szalagavató bálok előkészületei. A végzős lányok közül már sokan felkeresték a menyasszonyi ruha szalonokat, hogy kiválasszák a jeles alkalomhoz illő legmegfelelőbb öltözéket. Cikkünkben Sallainé Kovács Mónika mennyasszonyiruha készítővel beszélgettünk az aktuális irányzatokról.

Köllő Judit

Sallai Noéminek és Pálmai Anettnek is segített az alkalmi ruhák kiválasztásában Sallainé Kovács Mónika Fotó: Nagy Balázs

A végzős diákok már az év végi megméretésekre készülnek, de addig még egyéb izgalmas programok is várnak rájuk. A szalagavató bálok szervezése is megkezdődött, a lányok többsége már a nyári szezonban hozzákezdett a megfelelő menyasszonyi ruha kiválasztásához. A szolnoki Sallainé Kovács Mónika menyasszonyiruha készítő arról számolt be hírportálunknak, hogy mindez többről szól, mint egy egyszerű ruhaválasztás. Az utolsó év ugyanis a középiskolában mindenki számára meghatározó, melynek egyik legfontosabb momentumát képezi a szalagavató bál.

Az elmúlt esztendőkben számtalan végzős fiatal kimaradt ebből a nagyszerű élményből, melynek lényeges része a ruhaválasztás is 

– emelte ki Mónika. 

– A szalagavatón viselt frakk, illetve menyasszonyi ruha ugyanis lényegében tisztelgés az addig eltelt tizennyolc év minden apró mozzanata előtt, a felnőtt kor küszöbén egyfajta számvetésre késztet. A fiatalok már a megjelenésükkel is azt sugallják, hogy mérföldkőhöz értek.

A szakember szerint az alkalmi ruhákon idén is nagy hangsúlyt kapnak a flitterek, kövek, gyöngyök és a csillogás.

– Szalonunk esküvői ruháit saját kezűleg készítjük műhelyünkben, így kínálatunkban szereplő darabokkal máshol nem találkozhatnak – magyarázta Mónika. 

– Először elbeszélgetünk a fiatalokkal, hogy mi az elképzelésük az adott öltözékkel kapcsolatban. A lányok közül egyébként sokan nem az eddig igen népszerű csipkét részesítik előnyben, hanem a köveket, illetve a flitteres darabokat. A fiúk esetében pedig továbbra is a fekete frakk hódít, mely bármilyen helyzetben elegáns viselet lehet.

Megerősítik ezt az érintett diákok is, akik közül akadnak olyanok, akik nem voltak biztosak a szalagavatón való részvételben, mert attól tartottak, hogy ismét elmaradnak a bálok.

– Több osztálytársammal gondolkodtunk, hogy táncoljunk-e vagy sem, mert nem bíztunk abban, hogy lesz szalagavató bálunk – mesélte hírportálunknak a végzős Kovács Virág, aki a Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium Művészeti Szakgimnáziuma és Alapfokú Művészeti Iskola diákja. 

– Testvéremtől és szüleimtől mindig azt hallottam, hogy a végzős év igen fontos lesz az életemben. A rengeteg tanulás mellett örülök, hogy kicsit más témával is tudok foglalkozni. Ezért úgy döntöttem, hogy vállalom a feladatot és táncolni fogok – jelentette ki.

Megkezdődtek az előkészületek

A Szolnoki Szakképzési Centrum mind a tizenegy szakképző intézményében – melyből nyolc Szolnokon, egy Jászberényben, egy Martfűn, egy pedig Újszászon található – úgy készülnek, hogy megtartják a szalagavatókat, szalagtűzőket. Az ünnepségek tervezett időpontjait már meghatározták az iskolák, az előkészületek is megkezdődtek. A legtöbb ilyen rendezvény novemberben és decemberben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában