Ünnepváró

2022.11.23. 16:08

A foci-vb eseményeit is követhetjük majd a szolnoki adventi faluban

Idén is hangulatos forgatag várja a látogatókat a Kossuth téren.

Rimóczi Ágnes

Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója, Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezető igazgatója a helyszínen tartott tájékoztatót

Fotó: Mészáros János

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nehézségek szövik át a mindennapjainkat, így talán még fontosabb mindannyiunk számára az ünnepi készülődés. A megyeszékhelyen csütörtökön megnyitja kapuit az adventi falu, mely ismét kiváló helyszín lehet a hangolódásra. 

– Sajnos nem tudjuk ugyanazt nyújtani, mint az eddigiekben, de itt a Kossuth téren hangulatos forgatag várja a lakosokat egészen újévig. Bízunk benne, hogy így is szeretetteljes és békés, jó hangulatú lesz a karácsonyi időszak – mondta el Szalay Ferenc városvezető a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.
A szervező Szolnoki Sportcentrum mindennek érdekében tizenhat faházat állított fel, melyekben ünnepi ételeket, italokat és kézműves termékeket kínálnak az árusok. A teret egy gyönyörű karácsonyfa és egy igazán impozáns adventi koszorú díszíti és a fények is hozzájárulnak az ünnepi hangulathoz. 

– Nem volt kérdés, hogy a nehéz helyzetben is szeretnénk az advent hangulatát idevarázsolni – hangsúlyozta Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezető igazgatója. – Bár idén plusz forrás nem állt rendelkezésünkre, a programok tekintetében szerényebb a felhozatal, reméljük így is örömteli lesz a várakozás. Az egyházak gyertyagyújtása most is hangsúlyt kap, s úgy gondoljuk, az a legfontosabb, hogy a barátok, családtagok találkozhatnak egy jó hangulatú beszélgetés keretében ezen a helyen.

Az adventi programok sorából idén sem marad ki a mikulásvonat. A hagyományokat folytatva, a város, a Sportcentrum és a Coop Szolnok Zrt. együttműködésében most is útjára indul a Coop Mikulás kisvonat. 

– December 5-én és 6-án délelőttönként a városi óvodákat járja a Mikulás, illetve a kórházban lévő gyerekeket látogatja meg, délutánonként pedig a Kossuth térről indulva vonatozni viszi a gyerekeket. A vonatra idén is a boltokban, ezer forint feletti vásárlás után kapható karszalaggal lehet felszállni – részletezte Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója.
Az adventi falu csütörtök délutántól minden nap délután kettő órakor nyit, pénteken és szombaton este tizenegy óráig, a többi napon pedig este tízig tart nyitva. Idén is begördül a Kossuth térre a Fradi Kamion, különlegességként a labdarúgó-világbajnokságot is nyomon követhetik az adventi faluba kilátogatók, akik egy felállított ledfalon figyelhetik a mérkőzéseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában